Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Ekim 2011 Cumartesi

"Son Melodi" Bölüm 20

-20-

Özgür dans eden insanların mutluluğuyla ışıl ışıl parlayan barda mutsuzluğunu gizlemeye büyük çaba göstererek içkisini yudumluyordu. Daha önce pek bara gitmemişti, o yüzden üzgün müşteriyle derin sohbetlere dalan barmen klişesinin gerçek hayatta karşılığı olduğundan pek emin değildi; yine de bir şey klişeleşmişse elbet doğruluk payı vardır diye düşünüp risk almak istemiyordu. İkide bir dolan, sonra büyük bir çabayla yeniden kuruyan gözlerini dans eden çiftlere çevirdi. Birden kalabalığın arasından gözüne tanıdık biri takıldı. Aslı dans eden insanların içinden adeta süzülerek ona doğru yaklaşıyordu. Geldi, Özgür’ün elinden tuttu ve ufak çaplı bir direnişten sonra onu dansa kalkmaya ikna etti. Aslı ve Özgür, yavaş hareketlerle karşılıklı dans etmeye başladılar. Yavaş tempolu şarkıya ayak uydurmaları zor olmadı. Etrafta sarmaş dolaş dans eden çiftlere aldırmadan, birbirlerine dokunmadan danslarını sürdürdüler. Aslı, kavalyesine doğru bir adım attı ve Özgür’ün gerçi çekilişi onu durdurmadı. Özgür’ün ellerini aldı, beline yerleştirdi. Sonra Özgür’ün omuzlarına dolandı ve dans etmeye devam etti.
Bu romantik dans, aslında tek başına garip hareketler yapmakta olan Özgür’ün çok geçmeden ilgi çekmesine neden oldu. Aslı Özgür’e her geçen saniye daha sıkı sarıladursun, insanlar kendi danslarını bırakıp Özgür’ü izlemeye başlamışlardı.
            Artık bardaki insanlar Özgür’ün etrafında bir çember oluşturmuştu. Bir an için kendine gelen Özgür etrafına meraklı gözlerle baktı. Neye bakıyor bu insanlar? Neye gülüyorlar? Kiminle dalga geçiyorlar? Özgür ortasında kaldığı insan hapishanesinin merkezinde olduğunu fark etti. Kendi etrafında dönerek bir çıkış yolu aradı, bulamadı. Yeniden denedi, olmadı. Çaresizliğinden mi, o an aklına gelen tek kurtuluş olduğundan mı bilinmez; gözleri karardı ve kendini yerde buldu Özgür. Hafif aralık gözlerinde sadece sinsice gülümseyen Aslı’nın yüzü vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder